Порошенко зустрівся з Дудою в Брюсселі

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко зустрівся з президентом Польщі Анджеєм Дудою під час візиту до Брюсселя на саміт НАТО.

Президент України Петро Порошенко зустрівся з президентом Польщі Анджеєм Дудою під час візиту до Брюсселя на саміт НАТО.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба глави держави в четвер, 12 липня.

Прес-конференція Порошенка та Столтенберга – відеоУ Брюсселі вранці в четвер пройшла спільна прес-конференція президента України Петра Порошенка та генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга.

Зокрема, під час переговорів Порошенко закликав внести зміни до закону про Інститут національної пам'яті Польщі в частині, де йдеться про інтереси України. В рамках цього питання сторони домовилися продовжити діалог у сфері захисту культурної спадщини та вшанування місць пам'яті українського й польського народів на території обох країн.

Також Порошенко подякував Дуді за незмінну підтримку Польщею суверенітету й територіальної цілісності України.

«Президенти двох країн приділили також увагу подальшій координації дій із протидії російській агресії в контексті членства Республіки Польща в Раді безпеки ООН», – ідеться в повідомленні.

Також сторони погодилися мобілізувати зусилля для протидії будівництву газопроводу «Північний потік-2».

Нагадаємо, минулого тижня Петро Порошенко здійснив робочий візит на південний схід Польщі, де в українському селі Сагринь, якого вже не існує, урочисто відкрив Меморіал пам'яті українців, які загинули від рук польських селянських батальйонів і підрозділів Армії Крайової. В березні 1944 року від рук поляків загинули 660 українців.

Своєю чергою Анджей Дуда приїхав до Волинської області, де взяв участь у заходах, приурочених до 75-х роковин Волинської трагедії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: