Населення Землі зросло на 83 мільйони людей за рік

Читать на русском
За рік населення Землі збільшилося приблизно на 83 млн людей, повідомляє німецький фонд «Населення Землі» (DSW).

За рік населення Землі збільшилося приблизно на 83 млн людей, повідомляє німецький фонд «Населення Землі» (DSW).

Зараз на планеті проживає понад 7,635 мільярда людей.

Таким чином, кожні 10 секунд у світі народжується 26 людей, пише «Слово і Діло».

Найбільший приріст населення спостерігається в країнах Африки. Зараз на континенті проживає 1,3 млрд людей. За прогнозами DSW, до 2050 року це число досягне позначки 2,5 млрд. На думку експертів, однією з основних причин цього є численні випадки небажаної вагітності.

Кожна друга жінка в країнах на південь від пустелі Сахара має більше дітей, ніж вона хоче. Це пов'язано з недостатнім рівнем освіти і браком коштів контрацепції, розповіла голова фонду Рената Бер виданню Deutsche Welle.

На її думку, «якби всі могли вільно вирішувати, коли і скільки дітей вони хочуть мати і чи хочуть взагалі, ситуація для людей в бідних країнах покращилася б, а щорічний приріст чисельності світового населення скоротився б приблизно на чверть».

За даними ООН, Африка - найдинамічніший регіон Землі. Рівень народжуваності в Європі знижується, незважаючи на приріст населення, обумовлений міграцією.

У 2017 році населення планети становило 7,5 млрд людей. Для порівняння, в 2011 році на Землі проживало 7 млрд людей, в 1999-му - 6 млрд.

60% світового населення припадає на Азію, 16% - на Африку, 10% - на Європу, 9% - на Латинську Америку і Карибський басейн, 5% - на Північну Америку і Океанію. Найбільш населеними країнами є Китай і Індія.

Нагадаємо, МОЗ створює Нацраду з громадського здоров'я.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: