Трамп пообіцяв відповісти на «погане ставлення» до США в СОТ

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп пригрозив Світовій організації торгівлі (СОТ) діями за «погане ставлення» до США.

Президент США Дональд Трамп пригрозив Світовій організації торгівлі (СОТ) діями за «погане ставлення» до США.

Як пише «Слово і Діло», про це, як повідомляє Bloomberg, він заявив, відкриваючи зустріч в Білому домі з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте.

Трамп має намір знизити податки для бізнесуАмериканський лідер заявив про бажання знизити податки для бізнесу до 20 відсотків зі встановлених на сьогодні 21 відсотка. Це може статися восени.
  «СОТ протягом багатьох років дуже несправедливо ставилася до США, - поскаржився глава держави. - Ми поки нічого не плануємо (щодо СОТ), але якщо вони не будуть до нас ставитися належним чином, ми що-небудь зробимо».   Додамо, що президент США неодноразово піддавав СОТ критиці. Так, в квітні він написав у своєму Twitter, що СОТ, надаючи преференції Китаю, веде себе несправедливо стосовно США.   На початку червня на нараді свого кабінету Трамп назвав «лихом» Угоу про північноамериканську зону вільної торгівлі (НАФТА) і СОТ.

ЗМІ раніше також повідомили, що адміністрація президента США може внести в конгрес законопроект, що дозволяє країні не виконувати вимоги Світової організації торгівлі (СОТ). Зокрема, зазначається, що проект закону нібито наділить президента Дональда Трампа правом стверджувати мита на імпортні товари в односторонньому порядку без схвалення Конгресу.

Крім того, документ дозволить Вашингтону не дотримуватися базові принципи СОТ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: