Карта ООС: ситуація на сході України на 2 липня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 06:00 2 липня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Упродовж минулої доби противник не припиняв обстріли наших позицій. Російсько-окупаційні війська, не звертаючи увагу на рішення Тристоронньої контактної групи у Мінську щодо оголошення режиму тиші по всій лінії зіткнення, 25 разів відкривали вогонь, у тому числі із озброєння заборонених калібрів.

Загалом протягом минулої доби підрозділи Об’єднаних сил зафіксували 25 ворожих обстрілів.

Задля збереження життя і здоров’я особового складу Об’єднаних сил, українські захисники лише двічі відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи штатне піхотне озброєння.

За добу що минула, втрат у лавах Збройних Сил України з початку поточної доби немає.

Водночас, наша розвідка повідомляє про одного загиблого та одного пораненого окупанта.

Напрямки:

Луганський напрямок

Минулої доби зафіксовано 16 прицільних обстрілів з боку бойовиків. Вони застосували міномети 120 і 82-мм калібрів, випустивши 8 і 4 міни по нашим укріпленням і по цивільній інфраструктурі в районі населених пунктів Зайцеве і Троїцьке. Зокрема, у н.п. Зайцеве від ворожих мін було зруйновано приватний будинок та господарчі будівлі. На щастя, жертв серед цивільного населення немає.

Поблизу Гладосового із Гольмівського напрямку ворог вів вогонь з озброєння БМП. Під інтенсивний ворожий вогонь з автоматичних гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї потрапили наші оборонні позиції в районі населених пунктів Кримське, Луганське, Новоолександрівка, Світлодарськ та Щастя.

Донецький напрямок

Неспокійно було минулої доби і тут, де наші захисники нарахували 9 ворожих обстрілів з боку противника.

Зокрема, неподалік населених пунктів Водяне, Гнутове та Широкине зранку і майже до ночі російсько-окупаційні війська вели вогонь в бік позицій Об’єднаних сил з ручних протитанкових та автоматичних гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

Ситуація на лінії зіткнення на сьогоднішній ранок, 2 липня

Від початку цієї доби і станом на 9 ранку підрозділи Об’єднаних сил зафіксували чотири ворожі обстріли. Зокрема противник застосував проти наших оборонців гранатомети різних типів, кулемети і стрілецьку зброю поблизу н.п Водяне, Гнутове та Широкине.

Суворо дотримуючись режиму припинення вогню, наші підрозділи вогонь у відповідь на зазначені провокації не відкривали.

Від початку поточної доби втрат у лавах Збройних Сил України немає.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: