Австрія офіційно визнала третю стать

Читать на русском
Суд в Австрії постановив дозволити вносити в книги реєстрації актів цивільного стану третю стать, якщо людина не може віднести себе до чоловічої або жіночої статі.

Конституційний суд Австрії постановив, що влада країни повинна дозволяти громадянам при бажанні вказувати в офіційних документах третю стать.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Associated Press.

Німеччина офіційно запровадила третю статьГромадянам Німеччини, які не вважають себе ні чоловіком, ні жінкою, дозволили вказувати в документах третю стать.

Суд визнав існування третьої статі після розгляду справи інтерсекс-активіста Алекса Юргена, який безуспішно намагався змінити стать в документах на "інтерсекс", "відкритий" або інше аналогічне слово.

У листопаді 2017 року Конституційний суд Австрії постановив закріпити поняття третьої статі в книгах реєстрації актів цивільного стану.

Інтерсексуальність - різні комбінації чоловічих і жіночих статевих ознак, що зустрічаються як у людей, так і тварин. Інтерсекс-люди мають статеві характеристики (включаючи геніталії, статеві залози і набір хромосом), які не вписуються в традиційну бінарну систему. За оцінками експертів ООН, в світі народжується від 0,05 до 1,7 відсотка інтерсекс-людей.

Перший трансгендер підписав контракт на службу в армії США

Раніше Німеччина офіційно ввела третю стать.

А уряд Чехії підтримав легалізацію одностатевих шлюбів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: