Верховний суд розблокував міграційний указ Трампа

Читать на русском
Верховний суд США підтримав указ президента Дональда Трампа про заборону на в'їзд у країну громадян ряду країн, переважно, мусульманських.

Верховний суд США підтримав указ президента Дональда Трампа про заборону на в'їзд у країну громадян ряду країн, переважно, мусульманських.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє ABC.

Трамп готовий прийняти в США мігрантів з усіх країнПрезидент США Дональд Трамп заявив, що готовий прийняти в країні мігрантів з будь-яких держав.

За рішенням суду, право забороняти в'їзд в Америку повністю належить президенту США Дональда Трампа. Таким чином Верховний суд вважає указ конституційним, незважаючи на спроби судів нижчої інстанції протистояти забороні.

Указ майже повністю обмежує подорож громадян Ірану, Іраку, Сирії, Чаду, Північної Кореї, Венесуели, Ємену та Лівії в США. Суди в Меріленді і на Гаваях заблокували рішення, залишивши заборону тільки для громадян Венесуели та Північної Кореї.

У штаті Гаваї, наприклад, дорікали, що заборона б'є по системі університетів, адже потенційні студенти та вчені не зможуть в'їхати в США. Також окремі позивачі зазначали, що указ розділяє родини, деякі члени яких вже подали заявки на візу.

Президент Трамп уже відреагував на рішення Верховного суду в Twitter, написавши великими літерами: «Верховний суд підтримав рішення Трампа про заборону на в'їзд. Вау».

Раніше Трамп заявив, що нелегальних мігрантів необхідно депортувати з країни без судових розглядів. Він також висловив упевненість, що багато дітей приїжджають у США «без батьків».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: