Росія випробувала в Криму санкційну турбіну Siemens

Читать на русском
Російське міністерство енергетики заявило в п’ятницю, що провело перші випробування виготовленої в Німеччині турбіни, встановленої в Криму всупереч санкціям ЄС.

Російське міністерство енергетики заявило в п’ятницю, що провело перші випробування виготовленої в Німеччині турбіни, встановленої в Криму всупереч санкціям ЄС.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Reuters.

Siemens звільняє тисячі працівників у всьому світіНімецький концерн Siemens оголосив про масштабне скорочення робочих місць. Як зазначається у заяві компанії, будуть звільнені майже сім тисяч співробітників по всьому світу.

У заяві російського міністерства зазначається, що нова турбіна успішно пройшла тест на одному з двох нових енергоблоків поблизу анексованого Сімферополя.

Раніше експерти заявляли, що Росії буде складно активувати турбіни та програмне забезпечення без допомоги консультантів Siemens.

Однак, як пише агентство, тестування показало, що Росія все більше наближається до можливості запуску турбін та початку їх використання для виготовленн електроенергії для Криму.

Зараз у Криму добудовують другу електростанцію поблизу Севастополя , там теж використовують німецькі турбіни. Росія планує запустити дві електростанції восени.

Нагадаємо, у липні 2017 року стало відомо, що Росія доставила на окупований півострів чотири турбіни виробництва німецького концерну Siemens в обхід санкцій ЄС.

Siemens спершу заперечував нелегальну поставку. Однак згодом заявив, що має усі докази того, що газові турбіни були незаконно транспортовані на півострів.

У серпні минулого року ЄС розширив санкції проти Росії через постачання турбін Siemens до анексованого Криму, додавши три компанії та трьох росіян, серед яких заступник міністра енергетики РФ, до санкційного списку.

Гройсман розповів, як зупинить запуск турбін Siemens в Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: