Негода знеструмила понад 200 населених пунктів

Читать на русском
Унаслідок складних погодних умов у ніч на п'ятницю в Україні було знеструмлено 204 населених пункти в семи областях.

Унаслідок складних погодних умов у ніч на п'ятницю в Україні було знеструмлено 204 населених пункти в семи областях.

Про це повідомляє ДСНС у зведенні 29 червня, пише «Слово і Діло».

На Закарпатті підрахували збитки від негодиСтихійне лихо, яке накрило Закарпаття 12-13 червня, було визнане надзвичайною ситуацією природного характеру регіонального рівня.

«З 28 на 29 червня внаслідок ускладнення погодних умов (гроза, пориви вітру) через спрацювання систем захисту ліній електропередачі було знеструмлено 204 населених пункти в семи областях (Полтавська - 58, Луганська - 51, Чернівецька - 45, Тернопільська - 20, Дніпропетровська - 17, Кіровоградська - 11, Запорізька - 2)», - йдеться в повідомленні.

До відновлення електропостачання населених пунктів були залучені бригади обленерго.

Також наголошується, що в селі Рубіжне на Луганщині внаслідок дощу і поривів вітру були пошкоджені покрівлі 11 житлових будинків (5 - п'ятиповерхових і 6 - дев'ятиповерхових) і повалені понад 100 дерев. До ліквідації наслідків негоди залучалися 14 одиниць техніки і 60 надзвичайників.

Окрім того, у п'яти районах Івано-Франківської області (Калуському, Городенківському, Тлумацькому, Снятівському і Долинському) унаслідок дощу були підтоплені 79 приватних житлових будинків (рівень води: 5-10 см) і дев'ять об'єктів соціально-виробничої сфери.

Для проведення робіт з відкачування води від ДСНС залучалися 11 одиниць техніки і 65 осіб персонального складу служби. Станом на 07:00 п'ятниці вода зійшла, підтоплень житлових будинків немає.

Нагадаємо, у ніч на четвер, 28 червня, в Україні через дощ і пориви вітру було знеструмлено 144 населених пункти в п'яти областях.

Також українців попередили про грози і шквали на більшій території країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: