Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Юрій Буглак

Читать на русском
Нардеп Юрій Буглак пройшов в Раду більш ніж рік тому. Жодної обіцянки він ще не виконав, зате дві вже встиг провалити.
Юрій Буглак

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Юрій Буглак (фракція «Блоку Петра Порошенка»).

Буглак пройшов до Верховної Ради лише в березні минулого року. Всі 7 його обіцянок – із програми «Блоку Петра Порошенка». Жодної депутат ще не виконав, зате вже провалив дві.

Як і більшість нардепів від БПП, Буглак провалив обіцянку про те, що влада в областях належатиме виконкомам, сформованим обласними радами. В листопаді парламент ухвалив законопроект, що передбачає скасування конкурсів на посади голів місцевих державних адміністрацій, їхніх заступників, а також голів районних адміністрацій. Це прямо суперечить передвиборчій обіцянці, але Буглак законопроект підтримав.

Також Буглак мав домагатися обрання парламенту за відкритими партійними списками. Але в листопаді не голосував за проект Виборчого кодексу України, який запроваджує механізм обрання депутатів за системою відкритих пропорційних списків.

П'ять обіцянок депутату потрібно виконати до кінця своєї каденції. Зокрема, домогтися перекриття ухилення від сплати податків через офшори, домагатися затвердження системи спрощеного оподаткування для малого й середнього бізнесу, домогтися скорочення кількості податків і зменшити їх ставки, домогтися перетворення Антимонопольного комітету на ключовий економічний регулятор. Поки Буглак не зробив нічого, щоб виконати ці обіцянки. Присягу він склав понад рік тому, однак своїх законодавчих ініціатив із цих питань не вніс, а в Раді відповідні законопроекти за цей період не розглядалися.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: