У штабі ООС розповіли про ситуацію на Донбасі

Читать на русском
За минулу добу 26 червня в районі проведення операції Об'єднаних сил терористи 30 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, 11 з яких з забороненого озброєння.

За минулу добу 26 червня в районі проведення операції Об'єднаних сил терористи 30 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, 11 з яких з забороненого озброєння.

Як повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил, на луганському напрямку найбільш гаряче було в районі населеного пункту Кримське, де бойовики вели вогонь з 120-мм і 82-мм мінометів, БМП, гранатометів і стрілецької зброї, пише «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 26 червняСитуація на сході країни станом на 06:00 26 червня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Поблизу Новотошківського терористи застосували артилерійські системи калібром 122 мм. Також активність терористів спостерігалася біля населених пунктів Зайцеве, Південне, Троїцьке, Катеринівка, Майорськ і Орехово.

На донецькому напрямку в районі Мар'їнки терористи застосували 82-мм міномет, підствольні гранатомети і стрілецьку зброю. У цьому ж районі зафіксована робота снайпера. Під прицільним вогнем виявилися українські позиції біля Авдіївки, Новоселівки Другої і Пєсков.

На маріупольському напрямі бойовики застосовували гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю в районі населених пунктів Лебединський, Водяне, Гнутове, Пищевик, Широкино і Старогнатівка.

У штабі також додали, що в результаті активних бойових дій один військовий загинув і двоє були поранені.

Протягом поточної доби бойовики п'ять разів відкривали вогонь. На донецькому напрямку з гранатометів і великокаліберних кулеметів були обстріляні українські позиції в районі населених пунктів Мар'їнка та Новомихайлівка, а з РПГ і стрілецької зброї - поблизу населених пунктів Лебединський, Водяне та Широкино, що на маріупольському напрямку.

За даними розвідки, троє бойовиків були знищені, п'ятеро поранені.

Нагадаємо, оп інформації ОБСЄ, на Донбасі було поранено двох місцевих жителів.

Також на Донбасі затримали двох бойовиків, які збирали розвідувальні дані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: