У Сумській області колишній військовий кинув гранату в житловий будинок

Читать на русском
У суботу, 23 червня, в місті Глухові Сумської області правоохоронці затримали колишнього військового, який кинув бойову гранату в житловий будинок. Від дій чоловіки ніхто не постраждав.

У суботу, 23 червня, в місті Глухові Сумської області правоохоронці затримали колишнього військового, який кинув бойову гранату в житловий будинок. Від дій чоловіка ніхто не постраждав.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України, передає «Слово і Діло».

Сумна статистика: бойові та небойові втрати в ЗСУ за час АТОЗа час проведення антитерористичної операції Збройні сили України втратили майже 4 тисячі чоловік, 1,6 тисячі з яких – не на полі бою.

Повідомляється, що о 22.20 поліцейським надійшло повідомлення від місцевої жительки про те, що в двоповерховому будинку стався вибух. Згодом було встановлено, що вибух стався в результаті розриву бойової фугасної гранати.

Ніхто з мешканців будинку не постраждав. Значні пошкодження отримали тільки вхідні двері, стіни і вікна. Відзначається, що вибух був настільки потужним, що в одній з квартир будинку впала жінка похилого віку, а в сусідньому будинку зі столу впала лампа. Фахівці-вибухотехніки стверджують, якби в цей час в під'їзді знаходилася людина, шансів вижити у неї не було, адже зона ураження від вибуху такої гранати досягає 35 метрів.

Було встановлено, що в той вечір між трьома колишніми військовослужбовцями, які знімали квартиру в сусідньому будинку, і мешканцями будинку, в якому стався вибух, виник конфлікт. Всі троє перебували в стані алкогольного сп'яніння. У їх квартирі було знайдено гранату і пристрій для куріння марихуани. Правоохоронці встановили, що граната, знайдена в квартирі, і уламки тієї, яка вибухнула в будинку, мають одну і ту ж маркування.

Чоловіків доставили у відділ поліції, де вони зізналися в скоєному. Під час невідкладних слідчих дій було встановлено, що гранату в будинок кинув один з них. Це була помста чоловікові, який там проживає, за зауваження в його адресу і словесний конфлікт, який в подальшому виник між ними.

Зараз чоловікові повідомлено про підозру по ст. 296 ч. 4 КК України (хуліганські дії, вчинені із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) і 263 ч. 1 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами).

Чоловік затриманий в прядку ст. 208 КПК України. За скоєне затриманому загрожує позбавлення волі на термін від 3 до 7 років.

Нагадаємо, у Львові в автомобіль активіста підклали ручну гранату.

Також нагадаємо, що сержант ЗСУ кинув гранату в людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: