Карта ООС: ситуація на сході України на 22 червня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 06:00 22 червня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

За добу, що минула, обстановка на лінії зіткнення суттєвих змін не зазнала, і залишалася контрольованою українськими захисниками.

Бойовики продовжують свідомо застосовувати по оборонних позиціях підрозділів Об’єднаних сил заборонене Мінськими угодами озброєння.

Загалом, упродовж минулої доби, 21 червня, підрозділи Об’єднаних сил зафіксували 29 прицільних обстрілів, під час яких російсько-окупаційні війська зі зброї, яка заборонена Мінськими домовленостями випустили кілька снарядів із артилерійських систем 122-го калібру та 19 мін з мінометів 120 та 82-го калібрів.

З метою недопущення просування противника в бік наших позицій та подавлення вогневих точок ворога, військовослужбовці Об’єднаних сил давали відповідь бойовикам, надійно утримуючи позиції. Українські захисники 14 разів відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи штатне піхотне озброєння, і не дозволили ворогу покращити тактичне положення.

Під час бойових дій минулої доби один український захисник отримав осколкове поранення. Його було оперативно доставлено до лікувального закладу, стан здоров’я характеризується як задовільний.

За даними української розвідки, трьох окупантів було знищено та ще трьох поранено.

Напрямки:

Луганський напрямок

Зафіксовано 10 прицільних обстрілів з боку противника.

Надвечір та вночі, поблизу н.п Новотошківське в бік підрозділів Об’єднаних сил окупанти вели вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібрів випустивши 4 ворожі міни. Російсько-окупаційні війська не припиняли стрілянину й на інших, ділянках лінії зіткнення на Луганщині. Зокрема, по оборонцям Троїцького, Зайцевого, Залізного та Станиці Луганської бойовики застосовували гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Наші захисники відкривали вогонь у відповідь зі штатної стрілецької зброї.

Донецький напрямок

Порівняно із попереднім днем ворожа активність дещо збільшилася. Тут зафіксовано 21 прицільний обстріл з боку окупантів, проти 20 обстрілів, які зафіксовані попередньої доби.

Неспокійно було поблизу н.п. Гнутове, де противник застосував артилерію та випустив 2 снаряди калібру 122мм.

Ввечері, неподалік Старогнатівки, з окупованого н.п Білокам’яна противник обстріляв наших оборонців з мінометів 82-го калібру. Там було зафіксовано 15 розривів ворожих мін.

Не припинялись вогневі провокації з боку противника також поблизу н.п Широкине, Лебединське, Павлопіль, Кам’янка, Новогригорівка, Водяне, Авдіївка, Мар’їнка, Піски, Мар’їнка, Чермалик та Красногорівка.

Біля згаданих населених пунктів противник вів прицільний вогонь з великокаліберних кулеметів та гранатометів різних типів, а також зі стрілецької зброї.

Ситуація на лінії зіткнення станом на сьогоднішній ранок, 22 червня

Станом на 9 годину ранку сьогодні наші підрозділи вже зафіксували 6 прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ.

Зокрема, під ранок, на Луганському напрямку, наші укріплення біля Новотошківського були обстріляні окупантами із застосовуванням великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї.

Також цієї ночі на ворожа активність спостерігалась Донецькому напрямку, а саме поблизу Гнутового, Лебединського та Широкиного, де позиції українських захисників бойовики обстріляли із стрілецької зброї.

Відзначу, що українські захисники відкривали вогонь у відповідь. Втрат від початку поточної доби у лавах українських військ немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: