У Запорізькій області адвокат вимагав хабар від суддів

Читать на русском
У Запорізькій області співробітники СБУ затримали адвоката, який вимагав $ 35 тисяч від колегії суддів Господарського суду цієї області за те, що не подасть на них скаргу до Вищої ради правосуддя.

У Запорізькій області співробітники СБУ затримали адвоката, який вимагав $ 35 тисяч від колегії суддів Господарського суду цієї області за те, що не подасть на них скаргу до Вищої ради правосуддя.

Про це повідомляється на сайті прокуратури Запорізької області, передає «Слово і Діло».

Артем СитникДиректор Національного антикорупційного бюро України
Ситник пообіцяв, що найближчим часом до суду будуть передані справи про підкуп детективів НАБУСказано 25 квітня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

У повідомленні наголошується, що, на думку цього адвоката, судді, рішення яких у господарській справі скасувала апеляційна інстанція, зробили дисциплінарний проступок. Гроші він вимагав через родича судді.

Адвоката затримали після одержання ним $ 25 тисяч, які були заздалегідь ідентифіковані. Гроші вилучили.

Дії затриманого кваліфікували за ч. 4 ст. 368-3 Кримінального кодексу України - одержання службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми неправомірної вигоди для себе за вчинення бездіяльності з використанням наданих їй повноважень в інтересах того, хто надає таку вигоду, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди. Йому загрожує позбавлення волі від трьох до семи років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Готується клопотання про обрання адвокату запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 1,5 млн грн. Відзначається, що затриманий є також засновником і керівником одного з підприємств міста.

Раніше прокуратура передала НАБУ справу про хабар голові райсуду Волинської області.

Також нагадаємо, що у Львівській області голова сільради вимагав хабар у ветерана АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: