Кабмін запровадив посаду омбудсмена у сфері освіти

Читать на русском
Кабінет міністрів України запровадив посаду уповноваженого з прав людини у сфері освіти. Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду в середу, 6 червня, за пропозицією Міністерства освіти і науки.

Кабінет міністрів України запровадив посаду уповноваженого з прав людини у сфері освіти.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду в середу, 6 червня, за пропозицією Міністерства освіти і науки, передає «Слово і Діло».

Два роки на посаді міністра освіти: топ-10 обіцянок Лілії ГриневичМіністр освіти Гриневич змогла впровадити 12-річну систему освіти в школах і має намір ліквідувати черги до дитячих садків до 2020 року.

Міністр освіти Лілія Гриневич заявила, що зараз система освіти переходить до повноважень органів місцевого самоврядування.

«Гроші перейшли разом із податками. В результаті від ставлення величезної кількості громад, які в нас є на території України, залежить якість освіти. Нам потрібно сигналізувати про порушення прав дитини, людини, вчителя, педагогічного, наукового, науково-педагогічного працівника в цій системі», – сказала міністр.

Гриневич планує внести зміни до закону про вищу освітуСказано 2 лютого 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

Передбачається, що створення інституції освітнього омбудсмена встановить додаткові гарантії забезпечення права на здобуття якісної та доступної освіти, відновлення порушених прав здобувачів освіти, педагогічних і наукових працівників.

Раніше НАЗК скерувало до суду адмінпротоколи щодо омбудсмена Денісової.

Також нагадаємо, що призначення омбудсмена в Раді відбулося не за процедурою, як обіцяв Парубій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: