У Києві пограбували квартиру Вишинського

Читать на русском
У Києві в неділю, 3 червня, пограбували квартиру керівника порталу РІА Новини Україна Кирила Вишинського.

У Києві пограбували квартиру керівника порталу РІА Новости Україна Кирила Вишинського.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив адвокат Андрій Доманський

Вишинський вимагає позбавити його громадянства УкраїниГоловний редактор агентства РІА Новости Украина Кирило Вишинський більше не вважає себе громадянином України.

Як розповіла дружина журналіста Ірина, в будинку все було «вивернути навиворіт, висмикнуті всі полички, зламані тумбочки».

При цьому двері були замкнені.

«Я не вважаю, що це був обшук, тому що обшук вже відбувся, всі місця подивилися, і тоді все пройшло досить акуратно», - сказала Ірина. За її припущенням, це могли зробити або звичайні злодії, які скористалися відсутністю господарів, або «націоналісти, які люблять скрізь паскудити».

Про те, що сталося, вона дізналася від Доманського, який скинув їй фотографії. Сама Ірина в останній раз була в квартирі десять днів тому, після чого з метою безпеки поїхала в Росію. Пізно ввечері напередодні її від'їзду хтось довго дзвонив у двері, але вона не стала відкривати.

15 травня Вишинського затримали біля під'їзду його будинку в Києві. Його звинувачують в зраді. 17 травня суд Херсона, куди доставили журналіста, постановив взяти його під варту на два місяці. Сторона захисту 21 травня опротестувала це рішення, проте суд відхилив апеляцію. Вишинського загрожує тюремне ув'язнення терміном до 15 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: