Карта ООС: ситуація на сході України на 28 травня

Читать на русском

Протягом минулої доби, 27 травня, зафіксовано 22 прицільні обстріли оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил.

Російсько-окупаційні війська здійснили 6 пострілів з артилерії калібру 122 мм, випустили близько 30 мін з мінометів калібрів 120 та 82 мм.

Наші військові вели активну оборону застосовуючи у відповідь штатне піхотне озброєння: гранатомети та стрілецьку зброю.

Внаслідок бойових дій, двоє наших захисників отримали поранення різних ступенів. Їх доставлено до медичних закладів, де їм надається уся необхідна кваліфікована допомога.

Луганський напрямок

Протягом 27 травня зафіксовано 5 прицільних ворожих обстрілів, які противник вів у нічний та вечірній час.

Зокрема, з 04:40, протягом півтори години, окупанти випустили 20 мін з мінометів калібрів 120 та 82 мм по нашим захисникам Зайцевого.

Провокаційні обстріли з гранатометів різних типів та великокаліберних кулеметів бойовики російсько-окупаційних військ вели в районі н.п. Луганське, Новгородське, Катеринівка та Світлодарськ.

Донецький напрямок

Протягом минулої доби ворог 17 разів прицільно застосовував озброєння різних типів та калібрів по оборонних позиціях захисників України.

У переважній більшості провокаційні обстріли ворог вів із гранатометів та іншого піхотного озброєння. Вогневі провокації фіксувалися нашими воїнами поблизу н.п. Водяне, Мар’їнка, Павлопіль, Широкине, Невельське, Красногорівка, Талаківка, Піски, Верхньоторецьке та шахти Бутівка.

Окрім цього, з 20:45, протягом майже години, ворог здійснив декілька пострілів з артилерії калібру 122 мм, та випустив близько 10 мін з мінометів калібру 120 мм, застосовував протитанкові керовані ракети та гранатомети по наших захисниках н.п. Чермалик, що на Приморській ділянці нашої оборони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: