Названі терміни вступу Грузії до НАТО

Читать на русском
Влада Грузії вперше назвала приблизні терміни вступу країни в НАТО, передає телекомпанія «Руставі 2».

Влада Грузії вперше назвала приблизні терміни вступу країни в НАТО, передає телекомпанія «Руставі 2».

Як передає «Слово і Діло», на думку прем'єра країни Георгія Квірікашвілі, це може статися вже до 2021 року і має велике значення на тлі необхідності зміцнення безпеки країни.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що рішення про вступ України до НАТО прийматиметься на референдуміСказано 1 грудня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Грузія щодня працює над тим, щоб стати членом європейського і євроатлантичного співтовариства», - додав він.

За його словами, грузинська сторона висловлює надію, що міжнародне співтовариство, зокрема, Північноатлантичний альянс, «знайдуть сили для цього рішення».

Інші грузинські міністри також вважають, що країна готова стати членом НАТО і докладає для досягнення цієї мети всі зусилля.

«Грузія всім показала, наскільки вона готова зробити наступні кроки. Ми продовжимо консультації з нашими партнерами, продовжимо здійснювати реформи, що в кінцевому підсумку, сподіваємося, скоро приведе нас до того, що називається членство в НАТО», - заявив голова МЗС Михайло Джанелідзе.

Нагадаємо, Петро Порошенко заявив, що число українців, що підтримують вступ України в ЄС і НАТО, зросло.

За даними порталу, Президент України Петро Порошенко 24 листопада 2014 року запевнив, що рішення про вступ України в НАТО буде ухвалюватися на референдумі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: