ООС: 28 обстрілів, один військовий загинув

Читать на русском
Минулої доби бойовики 28 разів порушили режим припинення вогню, один український військовослужбовець загинув, ще 4 - поранені.

Минулої доби бойовики 28 разів порушили режим припинення вогню, один український військовослужбовець загинув, ще 4 - поранені.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил станом на 7:00 27 травня.

Карта ООС: ситуація на сході України на 26 травняМинулої доби бойові дії тривали майже по всій лінії зіткнення, із застосуванням російсько-окупаційними військами заборонених зразків зброї.

Наголошується, що активні бойові дії тривали на Луганському, Донецькому та Маріупольському напрямках.

«Підрозділи Об’єднаних сил вели активну оборону та давали адекватну відповідь по всій лінії зіткнення», - йдеться у звіті.

«Окупанти вдалися до провокаційних дій в районах населених пунктів Кримське та Новотошківське, що на Луганщині. Ворожий обстріл наших позицій з мінометів в районі населеного пункту Кримське наражало на небезпеку мирне населення», - підкреслили у прес-центрі.

«У результаті адекватної відповіді Об’єднаних сил, за даними розвідки, знищено командно-спостережний пункт батальйону 4-ї окремої мотострілецької бригади противника. Ворог поніс втрати - 4 загиблих та 5 поранених», - наголосили в ООС.

Активні бойові дії протягом доби тривали також в районах населених пунктів Луганське, Південне, Красногорівка, Кам’янка, Широкине.

«Днями два військовослужбовця однієї з механізованих бригад, що виконує завдання на Луганському напрямку, самовільно залишили військову частину. Військовою службою правопорядку та правоохоронними органами вживаються заходи щодо розшуку зазначених військовослужбовців», - йдеться у звіті.

За минулу добу бойовики 33 рази відкривали вогонь по позиціях Операції об'єднаних сил (ООС) на Донбасі, в тому числі 13 з застосуванням важкого озброєння.

Як повідомлялося, на Донбасі за останні чотири роки в результаті бойових дій було пошкоджено або зруйновано понад 700 шкіл.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: