Карта ООС: ситуація на сході України на 24 травня

Читать на русском

Протягом минулої доби, 23 травня, нашими захисниками зафіксовано 38 прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ.

При цьому ворог здійснив по наших опорних пунктах 7 пострілів з танку, та випустив понад 80 мін з мінометів калібрів 120 та 82 мм.

Підрозділи Об’єднаних сил ведуть активну оборону, та відкривали адекватний вогонь у відповідь зі штатного піхотного озброєння.

Внаслідок бойових дій двоє наших військовослужбовців отримали поранення різного ступеня. Наразі вони отримують допомогу у медичних закладах.

Луганський напрямок

Протягом 23 травня зафіксовано 6 прицільних ворожих обстрілів.

Міномети калібрів 120 та 82 мм російсько-окупаційні війська застосовували по Українських захисниках зранку та ввечері. Розриви від ворожих мін фіксували наші оборонці поблизу н.п. Зайцеве, Кримське та двічі – в районі Троїцького.

Провокаційні обстріли із піхотного озброєння ворог вів по підрозділам Об’єднаних сил поблизу вказаних місць, а також в районі Новозванівки та Новоолександрівки.

Донецький напрямок

Основна активність ворога спостерігалася тут. Протягом минулої доби тут зафіксовано 32 прицільних ворожих обстріли.

Зранку, після 07:00, бойовики російсько-окупаційних військ вели обстріл з танку по захисниках Павлополя. З боку окупованого села Соснівське окупанти здійснили 7 пострілів.

Обстріли з мінометів калібрів 120 та 82 мм ворог вів по нашим опорним пунктам в районі Гранітного, Павлополя, Опитного, та по захисникам шахти Бутівка.

Провокаційний вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів різних типів російсько-окупаційні війська вели в бік захисників н.п. Верхньоторецьке, Невельське, Опитне, Піски, Піщевик, Чермалик, Авдіївка, Гнутове, шахти Бутівка, тричі – поблизу Водяного та Мар’їнки, та по п’ять разів по нашим оборонцям Павлополя та Широкиного.

Окрім цього, по захисникам Павлополя та двічі поблизу Мар’їнки вели вогонь ворожі снайпери.

Ситуація на лінії зіткнення сьогодні, 24 травня

З опівночі, станом на ранок, вже зафіксовано 11 прицільних ворожих обстрілів.

В основному ворог вів в бік оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил провокаційні обстріли, застосовуючи гранатомети та стрілецьку зброю поблизу Водяного, Широкиного, Мар’їнки, Новозванівки, Невельського.

Підрозділи Об’єднаних сил надійно тримають оборону та придушують ворожу вогневу активність із штатного піхотного озброєння.

З початку доби втрат серед наших захисників немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: