SpaceX запустила ракету Falcon 9 із сімома супутниками

Читать на русском
Ракета-носій Falcon 9 стартувала з пускового майданчика Ванденберг в американському штаті Каліфорнія з п'ятьма телекомунікаційними супутниками.

Ракета-носій Falcon 9 стартувала з пускового майданчика Ванденберг в американському штаті Каліфорнія з п'ятьма телекомунікаційними супутниками Iridium NEXT і двома американо-німецькими апаратами Gravity Recovery and Climate Experiment Follow-On (GRACE-FO).

Як пише «Слово і Діло», старт ракети відбувся 22 травня о 12:47 за місцевим часом (21:47 за Києвом), повідомляє ТАСС.

SpaceX запустила ракету із секретним супутникомКомпанія SpaceX запустила ракету-носій Falcon 9 із секретним супутником Zuma. Це перший для компанії запуск у 2018 році.

За планом через 10 хвилин після запуску ракети-носія повинні відокремитися супутники GRACE-FO, призначені для спостереження за змінами маси Землі і водного циклу.

Слідом на орбіту виведуть п'ять комунікаційних апаратів Iridium NEXT. Всього планується здійснити запуски 75 супутників. Після цього пуску на орбіті виявиться 55 апаратів.

12 травня SpaceX після повторного запуску супутника здійснила керований спуск на платформу в Атлантичному океані першого ступеня ракети-носія Falcon 9 з новим розгінним блоком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: