Наєв віддав наказ поліпшити безпеку на Донбасі

Читать на русском
Командування ООС ухвалило низку рішень та віддало необхідні розпорядження для покращення безпекової ситуації на лінії зіткнення.

Командування ООС ухвалило низку рішень та віддало необхідні розпорядження для покращення безпекової ситуації на лінії зіткнення.

Як пише «Слово і Діло», про це сказано у зверненні командувача ООС Сергія Наєва щодо загострення ситуації в регіоні, яке призвело до жертв серед цивільного населення.

Карта ООС: ситуація на сході України на 20 травняСитуація на сході країни за станом станом на 06:00 120 травня 2018 року по даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«Хочу офіційно заявити, що Командуванням об'єднаних сил прийнято низку рішень та віддані необхідні розпорядження, реалізація яких дозволить покращити безпекову ситуацію та уникнути жертв серед мирного населення, яке проживає в безпосередній близькості як до позиції українських військ, так і в населених пунктах, які тимчасово окуповані військами країни-агресора», - заявив Наєв.

Командувач Об'єднаних сил додав, що українські воїни ніколи не використовували мирне населення як живий щит та ніколи не розглядали мирне населення як об’єкт атаки.

«Я віддав прямий наказ всім українським підрозділам вздовж лінії зіткнення надавати всебічну підтримку діяльності персоналу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні з дотриманням всіх заходів щодо безпеки персоналу Місії та місць, де вони працюють», - сказав він.

За його словами, міжнародні спостерігачі мають відчувати розуміння та підтримку від кожного українського військового та від кожного громадянина України.

Нагадаємо, що 18 травня внаслідок обстрілу бойовиками Троїцького загинуло подружжя та їхній 13-річний син.

Протягом доби на всій лінії зіткнення тривали інтенсивні бойові дії із застосуванням важкої артилерії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: