Стало відомо, коли перший український лоукостер почне польоти

Читать на русском
Авіакомпанія SkyUp оголосила про запуск чартерних польотів на своєму першому літаку Boeing 737-800 вже з 19 травня.

Авіакомпанія SkyUp оголосила про запуск чартерних польотів на своєму першому літаку Boeing 737-800 вже з 19 травня.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомили в прес-службі компанії, передає avіanews.com.

«Увечері, 16 травня, авіакомпанія SkyUp отримала сертифікат експлуатанта №055 і вчора, на спільній зустрічі з менеджментом авіакомпанії, було прийнято рішення повернути з фарбування перший літак 737-800 і приступити до польотів вже з суботи, 19 травня», - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що даний борт вже прибув з Братислави в аеропорт Жуляни. Борт як і раніше має ліврею, залишену від попереднього експлуатанта - Malaysia Airlines.

Другий Boeing 737-800 з реєстрацією UR-SQB приступить до виконання чартерних рейсів 25 травня. Зараз борт знаходиться в Стамбулі, де, як передбачається, він буде перефарбований в ліврею SkyUp.

Нагадаємо, що у грудні 2017 року авіакомпанія SkyUp оголосила про початок чартерних польотів в квітні 2018 року. Внутрішні рейси авіакомпанія планувала почати виконувати з травня або червня.

У березні SkyUp і корпорація Boeing підписали контракт на $624 млн на виробництво п'яти літаків серії Boeing 737 MAX з можливістю подальшого дозамовлення ще п'яти.

16 травня SkyUp отримав сертифікат експлуатанта, що дає право на виконання рейсів. Передбачалося, що польоти нова авіакомпанія почне виконувати орієнтовно на наступному тижні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: