МВФ назвав важливу умову для нового траншу

Читать на русском
МВФ вважає ухвалення закону про Антикорупційний суд критично важливим для завершення четвертого перегляду програми співпраці з Україною.

МВФ вважає ухвалення закону про Антикорупційний суд критично важливим для завершення четвертого перегляду програми співпраці з Україною.

Як передає «Слово і Діло», про це заявив офіційний представник МВФ Джеррі Райс, передає Інтерфакс-Україна.

Три умови для перегляду програми співпраці України з МВФУкраїні для перегляду програми співпраці з МВФ необхідно створити Антикорупційний суд, поліпшити фінансовий стан Нафтогазу і державних фінансів.

«Необхідний прогрес з низки питань, щоб ми могли завершити четвертий перегляд (програми EFF - ред.). Це стосується і енергетичного сектора, і фіскальної політики, і прийняття закону, який дозволить заснувати сильний і незалежний Антикорупційний суд. Останнє є критично важливим», - сказав він під час традиційного брифінгу у Вашингтоні.

При цьому Райс підкреслив, що остаточна версія закону про Антикорупційний суд повинна повністю відповідати зобов'язанням України в рамках програми співпраці, а також рекомендацій Венеціанської комісії та Ради Європи.

Представник МВФ також нагадав про необхідність приведення внутрішніх тарифів на газ до ринкового рівня. Поряд з цим важливо забезпечити захист від такого підвищення малозабезпечених і незахищених верств населення, додав він.

«Дата приїзду місії до Києва в рамках четвертого перегляду програми EFF поки не визначена», - підсумував Райс.

Як відомо, Міжнародний валютний фонд висунув три вимоги до України для отримання наступного траншу. Так, Київ повинен створити Антикорупційний суд і врегулювати питання з цінами на газ. Також вимогами були вже ухвалені пенсійна реформа і закон про приватизацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: