Захоплення українського судна в Чорному морі: відкрили провадження

Читать на русском
Прокуратура Автономної Республіки Крим розпочала кримінальне провадження за фактом затримання в Чорному морі українського риболовецького судна ЯМК-0041.

Прокуратура Автономної Республіки Крим розпочала кримінальне провадження за фактом затримання в Чорному морі українського риболовецького судна ЯМК-0041.

Як пише «Слово і Діло», провадження розпочаті за фактами незаконного позбавлення волі членів екіпажу риболовецького судна за попередньою змовою групою осіб, із застосуванням зброї та погрозою застосування насильства, а також захоплення судна представниками незаконно створених органів на тимчасово окупованій території Криму, повідомляє прес-служба відомства.

ФСБ почала оглядати судна, які прямують в УкраїнуФСБ РФ почала зупиняти та оглядати невійськові судна, які прямують в Україну. Деякі судна перевіряють кілька разів.

Попередня правова кваліфікація кримінальних правопорушень – ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 278 КК України. Такі правопорушення караються позбавленням волі терміном від восьми до п'ятнадцяти років.

Нагадаємо, 4 травня ФСБ РФ заявила про затримання в Чорному морі неподалік берегів окупованого Криму українського судна за нібито «незаконнн виловлення камбали».

У Держприкордонслужбі України заявили, що відповідальним за захоплення російськими силовиками українського риболовецького судна є його капітан.

У відомстві зазначили, що судно мало дозвіл на рибну ловлю в межах 12 морських миль, проте з якихось причин перетнуло цю межу, чим наразило себе на небезпеку захоплення з боку РФ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: