Нацбанк перерахував до бюджету черговий транш

Читать на русском
З початку року Національний банк України перерахував до держбюджету 25 мільярдів гривень свого прибутку.

Національний банк у травні перерахував до державного бюджету України черговий транш свого прибутку за 2017 рік в обсязі 10 мільярдів гривень.

Як свідчать дані Державної казначейської служби України про надходження до держбюджету на 15 травня, з початку року Нацбанк перерахував до держбюджету 25 мільярдів гривень свого прибутку, пише «Слово і Діло».

Як уряди звітували Верховній Раді щодо виконання бюджету за останні 17 роківХто з прем’єрів звітував перед парламентом щодо виконання держбюджету, а кому звіт зараховували «автоматом», дізнавались аналітики «Слова і Діла».

Як уточнюють у відомстві, перерахування решти суми – 19,6 млрд грн – здійснюватиметься в повному обсязі протягом 2018 року за графіком, узгодженим із Міністерством фінансів.

Раніше Рада Національного банку України затвердила обсяг прибутку НБУ за 2017 рік до перерахування до державного бюджету в 2018 році в розмірі 44,6 млрд грн. Держбюджет України на 2018 рік передбачає перерахування до казни частини прибутку НБУ за 2017 рік у розмірі 50,5 млрд грн.

Раніше в НБУ заявили, що грошова маса в Україні в квітні 2018 року зросла на 1,9% – до 1 трлн 191 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: