Німецька поліція попередила теракт у Берліні

Читать на русском
Німецька поліція затримала шістьох осіб перед берлінським півмарафоном, маючи свідчення того, що вони готуються скоїти напад на його учасників і глядачів.

Німецька поліція затримала шістьох осіб перед берлінським півмарафоном, маючи свідчення того, що вони готуються скоїти напад на його учасників і глядачів.

Про це повідомляє Tagesspiegel, пише «Слово і Діло».

Берлінська поліція підтвердила арешт шести осіб, зазначивши, що перед спортивною подією були «окремі докази того, що шість затриманих у віці від 18 до 21 року були залучені до підготовки злочину, пов'язаного з цією подією», - сказали в поліції.

Генеральний прокурор Берліна і Державна канцелярія з кримінальних розслідувань «на основі цих свідчень і ще не повністю з'ясованих обставин нападу в Мюнстері» ухвалила рішення для обшук квартир і двох автомобілів в Шарлоттенбургу-Вільмерсдорфі і Нойкельні.

Видання Die Welt повідомило, що головний підозрюваний був близьким знайомим тунісця Аніса Амрі, який скоїв теракт на берлінському різдвяному ярмарку в грудні 2016 року.

За даними правоохоронців, він планував убивати учасників напівмарафону та глядачів ножами. В квартирі одного з його ймовірних спільників були знайдені сліди вибухової речовини.

Раніше американський президент Трамп заявив про те, що необхідно вжити більш жорстких заходів у боротьбі з тероризмом після того, як був здійснений теракт на півдні Франції.

Як повідомлялося, вранці 23 березня терорист відкрив вогонь по групі поліцейських у місті Каркассонн - один поліцейський отримав вогнепальне поранення у плече.

Незабаром після цього з'явилася інформація про захоплення заручників у супермаркеті Super U в містечку Треб, у восьми кілометрах від Каркассона. Озброєний чоловік увійшов в магазин і з криком «Аллах акбар» почав стрілянину. Співробітник магазину і один з відвідувачів загинули.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: