Депутати запропонували заборонити трансляції ЧС-2018

Читать на русском
До Верховної Ради внесли законопроект, яким пропонується законодавчо заборонити трансляцію на території України матчів Чемпіонату світу з футболу 2018 року.

До Верховної Ради внесли законопроект, яким пропонується законодавчо заборонити трансляцію на території України матчів Чемпіонату світу з футболу 2018 року, який пройде в Росії.

Відповідний проект постанови внесений депутатами від Радикальної партії та «Самопомочі», пише «Слово і Діло».

До бойкоту ЧС-2018 у Росії закликали десятки євродепутатівНа цей момент 46 депутатів Європейського парламенту підписали лист, в якому закликають уряди країн ЄС бойкотувати ЧС-2018 в Росії.

На думку авторів, заборона на трансляцію футбольних матчів стане «актуальним та ефективним інструментом для недопущення популяризації в Україні держави-агресора».

«Визнати, що трансляція в Україні заходів, які пройдуть на території Російської Федерації в рамках проведення Чемпіонату світу з футболу 2018 року, вважається порушенням законних прав та інтересів громадян України в результаті збройної агресії й тимчасової окупації Російською Федерацією частини території України», – пропонують автори документа.

Раніше повідомлялося, що Національна громадська телекомпанія України (НГТУ) не транслюватиме матчі ЧС-2018 із футболу, який відбудеться влітку нинішнього року в Росії. Однак згодом стало відомо, що телеканал «Інтер» має намір стати транслятором матчів світової футбольної першості.

Нагадаємо, Порошенко назвав ЧС-2018 у Росії «інструментом пропаганди».

Як відомо, до бойкоту ЧС-2018 у Росії закликали десятки євродепутатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: