До бойкоту ЧС-2018 у Росії закликали десятки євродепутатів

Читать на русском
На цей момент 46 депутатів Європейського парламенту підписали лист, в якому закликають уряди країн ЄС бойкотувати ЧС-2018 в Росії.

На цей момент 46 депутатів Європейського парламенту підписали лист, в якому закликають уряди країн ЄС бойкотувати ЧС-2018 в Росії.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це повідомив в Twitter брюссельський кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк.

Квитки на ЧС-2018 купили понад чотири тисячі українцівКвитки на чемпіонат світу з футболу в Росії купили 4140 громадян України. У ФІФА не конкретизують, з яких саме регіонів України надійшли заявки.
  «46 членів Європейського парламенту поки підписали лист, адресований усім урядам ЄС, із закликом до дипломатичного бойкоту Чемпіонату світу - 2018 у Росії», - повідомив він.

У тексті листа, крім заклику до бойкоту, перераховуються причини, які привели депутатів до такого рішення.

«Поки Путін продовжує нелегальну анексію Криму, утримує українських політичних в'язнів і підтримує війну на сході України; ми не можемо робити вигляд, що цей турнір проводить наш хороший сусід», - йдеться у зверненні депутатів Європарламенту.

Крім того, згадується і отруєння екс-розвідника Скрипаля в Солсбері. Воно названо «тільки останнім випадком в переліку знущань Володимира Путіна над європейськими цінностями».

На цей момент бойкот ЧС-2018 вже оголосила Великобританія. Крім того, до бойкоту також закликають правозахисні організації, що працюють в Сирії.

Раніше повідомлялося, що низка держав ЄС можуть оголосити про дипломатичний бойкот ЧС-2018 в РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: