Погода на вихідні: місцями можливі дощі з грозами

Читать на русском
В Україні найближчої доби збережеться прохолодна погода, місцями можливі дощі з грозами. В Києві в суботу вночі без опадів.

В Україні найближчої доби збережеться прохолодна погода, місцями можливі дощі з грозами.

Про це, посилаючись на дані Укргідрометцентру, пише «Слово і Діло».

Літо в Україні буде аномально спекотним – синоптикиУ червні температура повітря буде вищою за норму на 1-1,5 градуса на всій території країни. В липні очікується аналогічна ситуація.

12 травня вночі без опадів, вдень у східній частині країни, а також більшості північних та центральних областей очікується короткочасний дощ, місцями гроза. Вітер північний (у західних областях південно-східний), 5-10 м/с.

Температура вночі 5-10°, на узбережжі морів до 12°; удень 18-23°, на Закарпатті до 26°, в східних регіонах, а також Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій областях 13-18°.

У Києві в суботу вночі без опадів, увечері місцями короткочасний дощ, можлива гроза. Вітер північний, 5-10 м/с. Температура вночі 8-10°, вдень близько 20°.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії, в Києві 12 травня найвища температура вдень була 28,9° в 2013 році, найнижча вночі -2,4° в 1900 році.

У неділю 13 травня в Україні вночі невеликі дощі, вдень помірні короткочасні дощі, місцями грози, лише в більшості західних областей без опадів. Вітер східний, південно-східний, 5-10 м/с.

Температура повітря вночі 7-12°, удень 14-19°, на Закарпатті 20-23°.

У Києві вночі невеликий, вдень помірний короткочасний дощ, гроза. Вітер східний, 5-10 м/с. Температура вночі 8-10°, удень 14-16°.

Нагадаємо, синоптики попереджали про заморозки.

На Київщині минулого тижня чотири дні поспіль фіксувалася рекордна спека.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: