Карта ООС: ситуація на сході України на 11 травня

Читать на русском

Ситуація на сході країни за станом станом на 06:00 11 травня 2018 року по даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом минулої доби обстановка на лінії розмежування залишалася без змін. Російсько-окупаційні війська продовжують обстріли оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил. Наші захисники ведуть активну оборону.

Загалом протягом минулої доби, 10 травня, на лінії зіткнення зафіксовано 55 прицільних ворожих обстрілів.

Бойовики окупаційних адміністрацій РФ здійснили по опорним пунктам Об’єднаних сил 18 пострілів з артилерії калібру 152 мм, та випустили по нашим оборонним позиціям близько 100 мін з мінометів калібрів 120 та 82 мм.

У переважній більшості випадків наші захисники вгамовували ворога веденням активних оборонних дій. Понад 30 разів військовослужбовці Збройних Сил України відкривали адекватний вогонь у відповідь, застосовуючи гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Внаслідок ворожих обстрілів протягом минулої доби троє наших захисників отримали поранення. Їх доставлено до медичного закладу, де військовим надається уся необхідна кваліфікована допомога.

Напрямки:

Луганський напрямок

Протягом 10 травня зафіксовано 20 прицільних ворожих обстрілів. Тут ворог знову активно застосовував по опорних пунктах Українських захисників міномети різних калібрів та артилерію.

З мінометів калібрів 120 та 82 мм бойовики окупаційних адміністрацій РФ вели обстріли наших опорних пунктів в районі н.п. Причепилівка, двічі поблизу Залізного, тричі – в районі Майорська, та чотири рази поблизу Зайцевого.

Провокаційні обстріли з гранатометів та великокаліберних кулеметів противник вів в бік оборонців н.п. Зайцеве, Катеринівка, Майорськ, та вісім разів по захисникам Новозванівки.

З 23:00, протягом півгодини, бойовики окупаційних адміністрацій РФ здійснили 18 пострілів з артилерії калібру 152 мм по нашим опорним пунктам у Сєвєродонецькому районі.

Донецький напрямок

Зафіксовано 35 ворожих прицільних обстрілів.

Міномети калібрів 120 та 82 мм ворог двічі застосовував ввечері в бік наших позицій поблизу Авдіївки, а також по захисникам шахти Бутівка.

Бойові дії із застосуванням гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї тривали в районах н.п. Верхньоторецьке, Красногорівка, Опитне, Піски, Павлопіль, Гнутове, Піщевик, Невельське, Широкине, Кам’янка, а також тричі поблизу Мар’їнки та шахти Бутівка, 5 разів в районі Водяного, та 11 – поблизу Авдіївки.

Пізно ввечері, після 22:00 по нашим захисникам Мар’їнки вів вогонь ворожий снайпер.

Поточна ситуації на сьогодні, 11 травня

З опівночі в районі відсічі збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях зафіксовано 9 прицільних ворожих обстрілів наших опорних пунктів.

Ворог вів провокаційні обстріли з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в районі н.п. Мар’їнка та Широкине, а також тричі – поблизу Новозванівки та Водяного. Наші захисники вели активну оборону та 5 разів відкривали вогонь у відповідь зі стрілецької зброї.

Внаслідок ворожих обстрілів з початку доби, 11 травня, втрат серед наших військовослужбовців немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: