У Ковелі «обезголовили» радянський пам'ятник

Читать на русском
На пам'ятній плиті вандали намалювали символ Національного корпусу. В організації поспішили відхреститися від руйнування пам'ятника радянським солдатам.

На виїзді з міста Ковель Волинської області невідомі пошкодили пам'ятник радянському солдату. Пам'ятнику «відрізали» голову й розмалювали пам'ятну плиту.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 10 травня, повідомляє прес-служба поліції Волинської області.

«Патрульні поліцейські виявили пошкодження пам'ятника на вулиці Луцькій під час патрулювання в місті Ковелі», – йдеться в повідомленні.

За інформацією управління культури Волинської ОДА, пам'ятник не входить до Державного реєстру нерухомих пам'яток України. Він виготовлений із бетону, був встановлений у 1956 році.

Правоохоронці працюють над встановленням осіб, причетних до злочину. За фактом умисного пошкодження відкрили кримінальне провадження. Винним загрожує покарання у вигляді штрафу, обмеження волі або позбавлення волі до трьох років.

Разом із тим активісти з «Національного корпусу» Ковеля вже відхрестилися від причетності до вандалізму.

«Вандали відірвали голову, а на пам'ятній плиті незграбно намалювали Азовський символ – Ідею Nації. Ми розцінюємо цей інцидент як провокацію з метою дискредитації «Національного корпусу» та всього націоналістичного руху», – йдеться в повідомленні організації.

Раніше меморіал радянським воїнам сплюндрували в Дніпрі.

Нагадаємо, в Харкові повалили бюст маршала СРСР.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: