СБУ проводить масові обшуки в Запоріжжі

Читать на русском
У Запоріжжі в п'ятницю, 4 травня, проходять обшуки в усіх відділеннях поліції та прокуратури.

У Запоріжжі в п'ятницю, 4 травня, проходять обшуки в усіх відділеннях поліції та прокуратури.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє видання «Перший Запорізький».

Правоохоронці прийшли з обшуками до порту ФірташаПрацівники столичної міліції в масках зі зброєю проводять слідчі дії в Миколаївському морському спеціалізованому порту Ніка-Тера, який належить бізнесмену Дмитру Фірташу.

За інформацією видання, зараз СБУ та Департамент внутрішньої безпеки поліції проводять обшуки в Комунарському, Шевченківському, Дніпровському та Вознесенівському райвідділах поліції та місцевих прокуратурах. Слідчі дії проводяться в рамках кримінального провадження про перевищення влади або службових повноважень.

«Перший Запорізький» із посиланням на власні джерела в правоохоронних органах повідомляє, що силовики шукають на місцях інформацію про так звані «справи-кількаепізодники», в рамках яких затримані пишуть масу явок із повинною й беруть на себе чужі злочини. Як правило, йдеться про осіб без певного місця проживання. Подібні справи де-юре підвищують показники розкриття злочинів у поліцейській звітності.

Видання не відкидає, що пошуки цих епізодів пов'язані зі зміною керівництва поліції в Запорізькій області: напередодні головним обласним поліцейським призначили генерала поліції третього рангу Сергія Комісарова (раніше очолював ГУ Нацполіції в Луганській області).

Раніше СБУ розповіла подробиці обшуків у Подільському суді.

Також в СБУ прокоментували обшуки в «Мотор Січі».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: