Трамп: США відмовляються від ролі «світового поліцейського»

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп зустрівся з президентом Нігерії Мохаммаду Бухарі, з яким обговорив, зокрема, вплив Вашингтона на світовій арені.

Президент США Дональд Трамп зустрівся з президентом Нігерії Мохаммаду Бухарі, з яким обговорив, зокрема, вплив Вашингтона на світовій арені.

Як пише «Слово і Діло», за його словами, Америка надто довго грала роль «світового поліцейського», але це обходилося їй занадто дорого. Замість цього тепер країна зосередиться на внутрішніх проблемах.

«Ми все менше хочемо бути світовим поліцейським. Ми десятиліттями витрачали величезні гроші на підтримання порядку в світі, і це не повинно бути нашим пріоритетом. Ми хочемо наводити порядок у себе, ми збираємося відновити нашу країну», - сказав Трамп на спільній прес-конференції.

Торкнувся він також і теми КНДР, зазначивши, що північнокорейський лідер Кім Чен Ин поки дотримується всіх угод.

«Кім Чен Ин поки що поводився відкрито і прямо. Знову ж можу тільки повторити, що до теперішнього часу. Однак він говорить про те, щоб позбутися від (ядерного) об'єкта, а це великий об'єкт; він говорить - не буде досліджень, нічого очікувати запусків балістичних ракет. І він дотримується цього довгий час - довше, ніж будь-хто бачив», - зазначив президент.

Зустріч лідерів США і КНДР намічена на травень-червень і може відбутися в демілітаризованій зоні на Корейському півострові, як і міжкорейський саміт 27 квітня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: