Названо кількість нелегальних працівників у світі

Читать на русском
За даними Міжнародної організації праці, найвищий відсоток людей, які працюють неофіційно, доводиться на країни, що розвиваються.

Два мільярди людей в усьому світі працюють неофіційно. Найвищий відсоток невлаштованих офіційно припадає на країни, що розвиваються - 93%.

Про це йдеться в доповіді Міжнародної організації праці, який опублікували на сайті ООН.

За даними дослідження, в Африці неофіційно працюють майже 86% працюючих людей, в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, а також в арабських державах ця цифра становить приблизно 68%.

При цьому, в Північній і Південній Америці - 40%, а в Європі і Центральній Азії - 25%.

Найвища частка неофіційно працюючих в сфері сільського господарства - понад 90%. В інших - на «неформальну економіку» доводиться половина робочих місць.

Безробіття в Україні: динаміка за останній рікБезробіття в Україні за минулий рік порівняно з 2016 роком скоротилося. За даними Держстату, безробітними залишаються майже 355 тисяч українців.

На думку дослідників, у людей, які проживають в сільській місцевості, ймовірність бути найнятим неофіційно - в два рази вище, ніж у міських жителів.

«Чоловіки влаштовуються на роботу неофіційно на 5% частіше, ніж жінки, проте права жінок, які працюють неофіційно порушують більшою мірою», - підкреслюють автори доповіді.

Дослідження засноване на показниках з більш ніж 100 держав, у тому числі з України.

Нагадаємо, безробіття в Україні за підсумками березня скоротилася.

Як повідомляв глава Держслужби України з питань праці Роман Чернега, близько 50% українців працюють нелегально.

Динаміка за останній рік - на нашій інфографіці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: