Прокуратура повернула Києву фонтан на Хрещатику

Читать на русском
Господарський суд Києва повернув територіальній громаді технічні приміщення фонтану на вул. Хрещатик, 25.

Господарський суд Києва повернув територіальній громаді технічні приміщення фонтану на вул. Хрещатик, 25.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Києва, 26 квітня суд погодився з доводами прокурора щодо незаконного вибуття вказаної нерухомості з комунальної власності та задовольнив позов прокуратури у повному обсязі, пише «Слово і Діло».

Олександр СимчишинМіський голова Хмельницького
Симчишин пообіцяв відремонтувати фонтан на Майдані Незалежності за рікСказано 12 жовтня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

У прокуратурі зазначили, що технічні приміщення фонтану «Хрещатик» площею близько 200 кв.м та вартістю понад 3,4 млн. грн, які є комунальною власністю, у 2009 році рішенням Бориспільського міськрайонного суду Київської області були незаконно відчужені на користь приватної фірми та у подальшому неодноразово перепродані.

При цьому дійсний власник цього майна – територіальна громада м. Києва в особі Київради, рішень щодо відчуження або приватизацію цієї нерухомості не приймала, відтак право власності громади на спірні приміщення не припинялось.

У зв’язку з цим, органи прокуратури міста Києва у грудні 2017 року звернулися до господарського суду м. Києва з вимогою витребувати допоміжні приміщення з незаконного володіння.

Крім того, за фактом незаконної оборудки з комунальним майно триває досудове слідство за ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство).

Нагадаємо, 1 травня в Києві почнуть роботу фонтани, розташовані в центральній частині міста Києва та в акваторії Русанівського каналу.

А в Житомирі вже три роки чекають, коли Порошенко побудує фонтан «краще вінницького».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: