У Держдепі розкритикували дії РФ в Україні та сусідніх країнах

Читать на русском
Відносин у режимі business as usual з Росією не буде, поки Москва не виконає Мінські домовленості.

Прес-секретар Державного департаменту США Хізер Науерт вважає, що саме Росія грає дестабілізуючу роль в Україні, Грузії та Сирії.

Про це вона написала в своєму Twitter, передає Слово і Діло.

«НАТО є найбільш релевантним, ніж будь-коли з часів «холодної війни». Сьогодні наша увага зосереджена на постійній російської агресії і її здатності залякувати, примушувати, підривати і вторгатися на територію своїх сусідів. Росія грає дестабілізуючу роль в Україні, Грузії та Сирії. НАТО - це оборонний союз в умовах загрози», - написала вона.

Крім того, Науерт наполягла, що для того, щоб Альянс повернувся в колишній режим відносин з РФ, Москва повинна змінити свою геополітику.

Зокрема, відносин в режимі business as usual з Росією не буде, поки та не виконає Мінські домовленості.

«Держсекретар Помпео і міністри закордонних справ країн НАТО підтвердили: НАТО не повернеться до business as usual з Росією, поки РФ не почне виконувати взяті зобов'язання, відповідно до Мінських домовленостей, а саме - виведення військ і підтримки бойовиків на Донбасі, і повернення контролю над Кримом Україні», - заявила Науерт.

Як повідомлялося, на посаду в Держдепі можуть призначити етнічну українку. В експертному колі припускають, що це посилить позиції України.

Тим часом, ОБСЄ знайшла більше сотні танків бойовиків на Донбасі. Нагадаємо, з 30 квітня АТО переформовують в Операцію об'єднаних сил на Донбасі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: