Північна Корея заявила про нарощування ядерної потужності

Читать на русском
Влада Північної Кореї нарощуватиме ядерну міць країни. Про це йдеться в заяві Центрального телеграфного агентства Кореї.

Влада Північної Кореї нарощуватиме ядерну міць країни. Про це йдеться в заяві Центрального телеграфного агентства Кореї.

Повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на РІА Новини.

США розробляють план завдання удару по КНДР – ЗМІСША розробляють план завдання удару по КНДР із метою припинення її ракетно-ядерної програми.

«Наша партія і держава, вказуючи шлях нового року соціалістичної Кореї, заявляє свої принципові позиції. Ми будемо нарощувати оборонну міць і здатність до превентивного удару, стрижнем яких є ядерні сили, до тих пір поки буде залишатися ядерна загроза і шантаж з боку США і їх прислужників», - йдеться в заяві.   Також згадується про успішне випробування водневої бомби 3 вересня, яке названо «великою перемогою, яка порушувала» Північну Корею на «рівень світової ядерної держави», і підкреслюється, що саме завдяки наявності у КНДР ядерної зброї була відвернена ядерна війна.

«Завдяки тому, що Корея, грунтуючись на ідеях чучхе, міцно тримає ядерний меч і захищає свою самостійність, справедливість і мир, в році, що минає була відвернена ядерна війна, що загрожувала світу», - заявляє ЦТАК.

Як повідомлялося, 22 грудня Рада безпеки ООН ухвалила резолюцію, яка запроваджує нові санкції проти Північної Кореї. Документ практично повністю обмежує можливості КНДР з імпорту продуктів нафтопереробки, забороняє купувати у Пхеньяна продовольство, верстати та електрообладнання, і поставляти в країну транспортні судна і промислове обладнання.

У свою чергу КНДР назвала нові санкції ООН актом війни, пообіцявши принципово викорінити «ядерні загрози США».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: