Президент підписав указ про нове свято для прикордонників

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко підписав указ про встановлення 30 квітня Дня прикордонника України.

Президент України Петро Порошенко підписав указ про встановлення 30 квітня Дня прикордонника України.

Про це глава держави повідомив у Twitter, пише «Слово і Діло».

Порошенко визначився з парадом на День НезалежностіПрезидент Петро Порошенко підписав указ «Про відзначення 27-ї річниці незалежності України», згідно з яким буде проведений військовий парад.

«Підписав указ про встановлення професійного свята – Дня прикордонника – 30 квітня. Це свято має, нарешті, стати співзвучним з реальними історичними подіями саме в Україні. А сучасна Україна є історичною спадкоємицею УНР та Гетьманської держави», – написав президент.

Порошенко наголосив, що Держприкордонслужба України веде історію від військових формувань Української революції 1917-1921 років.

«Державна прикордонна служба України веде родовід від військових формувань доби Української революції 1917-1921 років. 30 квітня 1918 року українські війська біля станції Колпакове встановили свої символи на кордоні української держави. Сьогодні виповнюється 100 років синьо-жовтому кордону», – зазначив глава держави.

Під час урочистої зустрічи з прикордонниками та випускниками Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького президент також вручив Зірку Героя України рідним полковника Євгена Пікуса, який загинув у серпні 2014 року під час бою з російською диверсійно-розвідувальною групою.

Кабінет міністрів України 18 квітня схвалив проект указу президента про перенесення Дня прикордонника на 6 травня.

Також з'ясувалося, скільки відпочиватимуть українці на травневі свята.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: