Стали відомі подробиці затримання чеського детектива

Читать на русском
Причиною затримання в Україні колишнього старшого слідчого Чехії Людека Вокалу стало незаконне використання технічних засобів.

Причиною затримання в Україні колишнього старшого слідчого Чехії Людека Вокалу стало незаконне використання технічних засобів.

Як передає «Слово і Діло», про це в середу, 25 квітня, заявила речник чеського Міністерства закордонних справ Ірена Валентова, повідомляє Сeskenoviny.

«Чеське посольство в Києві вирішує консульський випадок одного заарештованого чеха, який був затриманий в понеділок увечері. З зацікавленими особами і його сім'єю ми в контакті», - сказала вона.

Зазначається, що арешт пов'язаний з нинішньою діяльністю Вокалу в сфері безпеки. Він не припинив її навіть після свого переслідування в Чеській республіці.

Вокалу підозрюють в справі бізнесмена Альбіна Аріфовіча, якому слідчий нібито видавав інформацію. Також його підозрюють в інших розголосах інформації фігурантам кримінальних справ.

Водночас Валентова заявила, що у неї немає інформації про затримання в Україні чеського дипломата, про що повідомляли ЗМІ. Зазначалося, що дипломата пізніше відпустили через дипломатичний паспорт.

Раніше повідомлялося, що українські спецслужби затримали колишнього слідчого Управління з виявлення організованої злочинності поліції Чехії Людека Вокалу.

Нагадаємо, суд взяв під варту «довірену особу» Путіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: