В Україні затримали екс-слідчого з Чехії – ЗМІ

Читать на русском
Українські спецслужби затримали колишнього слідчого Управління з виявлення організованої злочинності поліції Чехії Людека Вокала.

Українські спецслужби затримали колишнього слідчого Управління з виявлення організованої злочинності поліції Чехії Людека Вокала.

Як передає «Слово і Діло», про це в середу, 25 квітня, повідомляє Info.cz з посиланням на джерела.

Зазначається, що разом з колишнім детективом українські спецслужби нібито заарештували також чеського дипломата. Його відпустили, враховуючи дипломатичний паспорт.

У Чехії Людек Вокал розшукувався Генеральною інспекцією органів громадської безпеки у зв'язку з підозрами щодо його службової діяльності під керівництвом тодішнього голови Управління Роберта Шляхти. Підозри також пов'язані з нинішньою діяльністю Вокала у сфері безпеки. Він не припинив її навіть після свого переслідування в Чеській республіці.

Як повідомляється, в Україні Вокала заарештували через незаконне прослуховування. Інформацію про його затримання підтвердили джерела в Міністерстві закордонних справ Чехії.

За даними ЗМІ, в Чехії Вокала заарештували під час операції з виявлення зловживань у керівництві поліції у 2015 році, проте відпустили через сприяння Шляхти. Зокрема, його звинувачують у справі бізнесмена Альбіна Арифовича, якому слідчий нібито видавав інформацію.

Як повідомлялося, в Німеччині затримали колишнього народного депутата Дмитра Крючкова, якого підозрюють в розкраданні коштів Запоріжжяобленерго.

А громадянку України, яку напередодні затримали на адміністративному кордоні з Кримом, суд відправив під варту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: