Лідер єменських хуситів убитий внаслідок авіаудару

Читать на русском
У Ємені під час авіаудару коаліції на чолі з Саудівською Аравією загинув лідер повстанського руху хуситів Ансар Аллах Салех Алі аль-Самад.

У Ємені під час авіаудару коаліції на чолі з Саудівською Аравією загинув лідер повстанського руху хуситів Ансар Аллах Салех Алі аль-Самад.

За інформацією місцевого телеканалу Al-Masirah, голова невизнаної політичної ради Ємену був убитий під час повітряного удару в провінції Ходейда на узбережжі Червоного моря в минулий четвер, 19 квітня, пише «Слово і Діло».

Його місце на посту глави політичної ради Ємену зайняв Махді аль-Машат.

Салех Алі аль-Самад станом на лютий 2015 роки значився як старший лідер угруповання хуситів Ансар Аллах в Сані. З середини серпня 2016 року очолював політичну раду Ємену, створену повстанцями-хуситами. З тих пір він фактично був президентом країни. Однак його адміністрація не визнається на міжнародному рівні.

Нагадаємо, що 20 квітня в результаті авіаудару коаліції на чолі з Саудівською Аравією на південному заході Ємену загинули 20 осіб.

Конфлікт в Ємені триває з вересня 2014 року. Країна розділена між шиїтськими повстанцями-хуситами, яких підтримує Іран, і адміністрацією президента Абд-Раббі Мансура Хаді, яка базується в Адені. Уряд Хаді підтримує коаліція арабських країн на чолі з Саудівською Аравією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: