Іран відхрестився від озброєння єменських хуситів

Читать на русском
Представник Ірану в ООН заявив, що республіка не постачає зброю єменським повстанцям-хуситам.

Представник Ірану в ООН заявив, що республіка не постачає зброю єменським повстанцям-хуситам.

Ця заява була зроблена після того, як постпред США при міжнародній організації Ніккі Гейлі представила у Вашингтоні фрагменти балістичної ракети, запущеної в листопаді по Ер-Ріяду. Тегеран назвав зразки, що демонструються, «сфабрикованими, як і представлені раніше в інших випадках», передає «Слово і Діло» з посиланням на ТАСС.

ООН заявила про загибель понад п'яти тисяч цивільних в ЄменіОрганізація об'єднаних націй констатувала 5144 смертей серед цивільного населення під час війни в Ємені.

«Ми категорично відкидаємо це необгрунтоване, безвідповідальне, провокаційне і деструктивне звинувачення, яке має на меті покрити військові злочини Саудівської Аравії в Ємені за участю США і відвернути увагу світової та регіональної громадськості від агресії проти єменців», - йдеться в повідомленні представника дипмісії Ірану при ООН.

Як повідомлялося, літаки коаліції під керівництвом Саудівської Аравії 3 грудня 2017 року завдали авіаудару по позиціях хуситів, які ведуть у Сані бої із силами екс-президента країни Алі Абдалли Салеха.

Нагадаємо, ввечері 4 грудня в столиці Ємену зафіксовані два авіаудари.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: