Погода на 23 квітня: прохолода і вітер

Читать на русском
Також синоптики попередили, що 23 квітня велика частина території України опиниться в прохолодній повітряній масі; погоду визначатиме поле підвищеного атмосферного тиску.

В Україні до кінця доби 22 квітня буде утримуватися сильний вітер - до 18 м/с.

Як повідомили в прес-службі ДСНС із посиланням на дані Укргідрометцентру, в найближчу годину і до кінця доби 22 квітня пориви вітру становитимуть 15-18 м/с, передає «Слово і Дело».

При цьому в Київській міській державній адміністрації наголошують, що Київ не стане винятком - в столиці також очікується сильний вітер. Так, у відомстві радять громадянам дотримуватися правил поводження в разі шквалів:

  • всі вікна будинків щільно закрити, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні;

  • якщо ви опинилися на вулиці, то триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев;

  • в разі сильного вітру сховатися в найближчому приміщенні або природному укритті; уникати перебування поблизу великих дерев, особливо тополь, а також не паркувати поруч із ними автотранспорт.

При падінні дерев, гілок або травмуванні людей, у відомстві рекомендують негайно інформувати екстрені служби.

Також синоптики попередили, що 23 квітня велика частина території України опиниться в прохолодній повітряній масі; погоду визначатиме поле підвищеного атмосферного тиску.

Так, погода на заході України порадує сонцем і теплом, яке в градусах сягатиме до літніх +24. Однак така температура очікується тільки в Закарпатті. При цьому в інших областях в понеділок не буде набагато прохолодніше. Так, у Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Хмельницькій, Тернопільській, Рівненській та Волинській областях денна температура повітря 23 квітня складе + 18 + 20 градусів.

У той же час в центрі і на півночі України буде трохи прохолодніше, але теж сонячно і без опадів. Денна температура повітря в Вінницькій, Житомирській, Київській, Черкаській, Чернігівській, Сумській, Полтавській і Кіровоградській складе + 16 + 18 градусів. При цьому прохолодніше буде в Сумській області - + 11 + 13 градусів.

Тим часом на сході України в понеділок вдень буде від +11 до +15 градусів. Найтепліше - на Дніпропетровщині та Запоріжжі, де температура повітря досягне позначок + 18 + 20 градусів.

На півдні України 23 квітня погода теж порадує сонцем і теплом, а температура повітря очікується на рівні + 18 + 20 градусів.

Раніше синоптики розповіли, коли в Україну повернеться тепло.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: