Як пройшла доба в АТО?

Читать на русском
За добу російсько-окупаційні війська здійснили 47 обстрілів позицій Збройних сил України, застосовуючи заборонену мінськими угодами зброю.

Бойовики за добу здійснили 47 обстрілів позицій сил АТО. В результаті бойових дій за минулу добу один український військовий загинув, двоє поранені, ще двоє отримали бойові травми.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook.

За даними штабу, на Донецькому напрямку із заборонених 120-мм мінометів і озброєння танків бойовики обстріляли українські опорні пункти в районі Павлополя.

«Міномети застосовувалися бойовиками по захисникам Водяного та Новотроїцького, гранатомети і стрілецьку зброю в районі Авдіївки, Кам'янки, Гнутового, Верхньоторецького, Водяного, Ломакіного і Невельського. По захисникам Павлополя і Новотроїцького вівся снайперський вогонь. На Луганському напрямку заборонені 120-мм міномети застосовувалися по українських позиціях біля Новоалександрівки, Катеринівки і Зайцевого», - сказано в повідомленні.

Під вогонь з гранатометів різних систем і стрілецької зброї потрапили наші зміцнення в районі Кримського та Луганського, з гранатометів - біля Зайцевого, а великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - під Новоселівкою.

За даними ООН, на Донбасі за чотири роки загинуло понад 2540 мирних жителів, понад 9 тисяч отримали травми.

Відзначимо, 30 квітня АТО буде переформатовано в Операцію Об'єднаних сил.

Нагадаємо, у вівторок, 24 квітня, у Верховній Раді обговорять, якою буде ситуація на Донбасі після завершення АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: