Парламент Вірменії обрав нового прем'єр-міністра

Читать на русском
Парламент Вірменії на спеціальному засіданні у вівторок обрав екс-президента Сержа Саргсяна на посаду прем'єр-міністра.

Парламент Вірменії на спеціальному засіданні у вівторок, 17 квітня, обрав екс-президента Сержа Саргсяна на посаду прем'єр-міністра.

Як передає «Слово і Діло» з посиланням на «Новини Вірменії», за кандидатуру Саргсяна проголосували 77 депутатів, 17 – проти.

В охопленому протестами Єревані почалися сутички активістів із поліцією – відеоВ Єревані активісти, які протестують проти висунення екс-президента Вірменії Сержа Саргсяна на посаду прем'єр-міністра, перекрили основні автомобільні дороги.

Повноваження Сержа Саргсяна були припинені 9 квітня після обрання четвертого президента Вірменії Армена Саркісяна, який став першим главою держави, обраним парламентом після переходу країни в 2015 році до парламентської форми правління.

Процес висунення кандидатів на посаду очільника уряду завершився напередодні. На посаду прем'єр-міністра була висунута лише одна кандидатура – екс-президента Вірменії Сержа Саргсяна, якого представила правляча коаліція в особі Республіканської партії Вірменії та АРФ Дашнакцутюн.

На тлі висування кандидата в прем'єр-міністри вірменська опозиція проводить масові акції протесту, виступаючи проти кандидатури Сержа Саргсяна.

Під час протестів у Єревані поліція затримала 59 осіб. У країні оголосили про початок так званої оксамитової революції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: