Опозиція оголосила про початок оксамитової революції у Вірменії

Читать на русском
Лідер парламентської фракції Елк, голова партії Громадянський договір Нікол Пашинян заявив у вівторок про початок оксамитової революції у Вірменії.

Лідер парламентської фракції «Елк», голова партії «Громадянський договір» Нікол Пашинян заявив у вівторок, 17 квітня, про початок оксамитової революції у Вірменії.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на «Новини-Вірменія».

В Єревані силовики стягнули під парламент спецтехнікуУ столиці Вірменії Єревані, де напередодні пройшли масові акції протесту, поліція блокувала проспект Баграмяна, де розташована будівля парламенту Вірменії.

«Офіційно заявляю: у Вірменії склалася революційна ситуація, і я сьогодні оголошую про початок народної мирної оксамитової революції», – заявив Пашинян.

Пашинян повідомив, що в багатьох містах країни, в тому числі в Ґюмрі, Ванадзорі та Іджевані, проходять масові акції протесту й страйки.

Увечері 13 квітня лідер парламентської фракції «Елк», голова партії «Громадянський договір» Нікол Пашинян почав цілодобову акцію на знак протесту проти можливого прем'єрства Сержа Саргсяна. Учасники акції перекрили рух навколо площі Франції, який паралізований уже чотири доби.

Вдень у понеділок, 16 квітня, на проспекті Баграмяна відбулися великі сутички між силами правопорядку та учасниками протестних акцій, які намагалися прорватися до будівлі парламенту Вірменії. Травми отримали 46 осіб, у тому числі сам Нікол Пашинян і шість поліцейських.

З ранку вівторка, 17 квітня, в Єревані паралізований рух транспорту практично в усьому малому центрі міста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: