Новий президент Вірменії прийняв присягу

Читать на русском
Новообраний, четвертий за рахунком президент Вірменії Армен Саркісян вступив на посаду на спеціальному засіданні Національних зборів (парламенту) республіки.

Новообраний, четвертий за рахунком президент Вірменії Армен Саркісян вступив на посаду на спеціальному засіданні Національних зборів (парламенту) республіки.

Про це повідомляє видання «РИА Новости», пише «Слово і Діло».

Президент Вірменії не виключає повномасштабної війни в Нагірному КарабасіПрезидент Вірменії Серж Саргсян допускає можливість початку повномасштабної війни в Нагірному Карабасі в разі подальшої ескалації конфлікту.

Церемонія інавгурації пройшла в спортивно-концертному комплексі імені Демірчяна, її транслювало в прямому ефірі Громадське телебачення Вірменії. Саркісян приніс присягу, поклавши руку на оригінал конституції і рукописне Євангелія VII століття.

«Клянуся бути вірним конституції Республіки Вірменія, при здійсненні своїх повноважень бути неупередженим, керуватися тільки загальнодержавними і загальнонаціональними інтересами і вкласти всі свої сили в справу зміцнення національної єдності», - заявив новий президент.

Нагадаємо, парламент Вірменії шляхом таємного голосування обрав президентом республіки колишнього прем'єр-міністра, посла у Великій Британії Армена Саркісяна.

Як повідомляється, повноваження чинного президента Вірменії Сержа Саргсяна завершуються 9 квітня.

Тоді ж уряд піде у відставку. Відповідно до нової конституції, президент обирається строком на сім років.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: