Теракт у Франції: Трамп посилить боротьбу з тероризмом

Читать на русском
Американський президент Трамп заявив про те, що необхідно вжити більш жорстких заходів у боротьбі з тероризмом після того, як був здійснений теракт на півдні Франції.

Американський президент Трамп заявив про те, що необхідно вжити більш жорстких заходів у боротьбі з тероризмом після того, як був здійснений теракт на півдні Франції.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це Трамп написав в Twitter.

«Франція вшановує великого героя. Офіцер загинув після того, як помінявся місцями із заручницею під час теракту ІДІЛ. Так багато сміливості по всьому світу у тих, хто постійно бореться з радикальним ісламським тероризмом. Потрібні більш жорсткі заходи, особливо на кордонах», – написав Трамп.

Як повідомлялося, вранці 23 березня терорист відкрив вогонь по групі поліцейських у місті Каркассонн - один поліцейський отримав вогнепальне поранення у плече.

Незабаром після цього з'явилася інформація про захоплення заручників у супермаркеті Super U в містечку Треб, у восьми кілометрах від Каркассона. Озброєний чоловік увійшов в магазин і з криком «Аллах акбар» почав стрілянину. Співробітник магазину і один з відвідувачів загинули.

Терорист свої дії пояснив бажанням «помститися за Сирію» і вимагав звільнення одного з організаторів теракту в Парижі 13 листопада 2015 року Салаха Абдеслама.

Незабаром мер Треба Ерік Менассі повідомив, що чоловік, який захопив заручників, залишився в приміщенні магазину наодинці з офіцером поліції - всі заручники були відпущені.

Після того, як спроби провести переговори не увінчалися успіхом, спецпідрозділ почав штурм будівлі супермаркету, в ході якого нападника вбили. Офіцер поліції загинув у лікарні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: