Путін каже, що поважає кордони сусідніх країн

Читать на русском
Поблизу російських кордонів здійснюються спроби підбурити старі і створити нові конфлікти.

Поблизу російських кордонів здійснюються спроби підбурити старі і створити нові конфлікти.

Як інформує «Слово і Діло», про це сказав президент Росії Володимир Путін на засіданні російської Ради Безпеки, повідомляє прес-служба Кремля у п'ятницю, 6 квітня.

Полторак назвав чисельність російських військових на кордоні з УкраїноюРосія на кордоні України зосередила 19 батальйонних тактичних груп першого і другого ешелонів чисельністю понад 77 тисяч осіб, повідомив міністр оборони.

«За минулі роки була сформована необхідна нормативна правова база в прикордонній сфері. На принципах взаємної поваги проводилося міжнародно-правове оформлення кордону з суміжними державами і розмежування морських просторів», - сказав Путін під час обговорення проекту Основ державної прикордонної політики РФ.

Він заявив, що в останні роки вдалося стабілізувати обстановку в прикордонних регіонах Росії і знизити ризик проникнення в Росію міжнародних терористів та екстремістів.

Але Путін визнав, що ситуація швидко змінюється, і в прикордонній та в інших сферах з'являються нові виклики і завдання.

«Так, поблизу наших кордонів нарощується військовий потенціал НАТО, робляться спроби загальмувати інтеграційні процеси за участю Росії, спровокувати нові і підпалити старі конфлікти на пострадянському просторі і в сусідніх з Росією регіонах з усіма витікаючими наслідками - військово-політичною нестабільністю, зростанням контрабанди та злочинності, гострими гуманітарними проблемами. У цих умовах ключове завдання - забезпечити надійну охорону та захист наших рубежів, швидко й ефективно нейтралізувати потенційні загрози», - сказав Путін.

За його словами, важливо продовжити послідовну, копітку роботу з міжнародно-правового оформлення державного кордону та розмежування морських просторів, у тому числі зовнішнього кордону континентального шельфу Росії.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін прагнутиме залишити за Кремлем «зони впливу» у світі, тому готовий йти на поступки в питанні Донбасу, реалізовуючи боснійський чи косовський сценарій.

Нагадаємо, закон про реінтеграцію Донбасу визначає Росію агресором і фіксує, що тимчасова окупація РФ територій України є незаконною і не створює для РФ ніяких територіальних прав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: