Луценко змінив підслідність провадження щодо Холодницького

Читать на русском
Генеральний прокурор Юрій Луценко змінив підслідність у справі свого заступника-керівника САП Назара Холодницького, процесуальне провадження здійснює генеральна інспекція ГПУ.

Генеральний прокурор Юрій Луценко змінив підслідність у справі свого заступника-керівника САП Назара Холодницького, процесуальне провадження здійснює генеральна інспекція ГПУ.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це «Українській правді» повідомив керівник департаменту з розслідування особливо важливих справ ГПУ Володимир Гуцуляк.

Холодницький прийшов на допит до ГенпрокуратуриКерівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький пробув на допит до ГПУ.

Він зазначив, що йому відомо лише про одну справу, яку Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) розслідує щодо нього.

«Про три провадження, як про це говорить він, мені не відомо», – сказав Гуцуляк.

«Я знаю про одне. Воно зареєстроване за моєю ініціативою після виходу сюжету з приводу моєї дружини. Воно було зареєстроване за підслідністю й скероване до НАБУ. Там проводилися слідчі дії і я надавав свідчення», – розповів він.

«Очевидно, що саме це провадження викликає в нього якісь міркування з приводу упередженості працівників нашого підрозділу», – сказав Гуцуляк.

«З огляду на це, процесуальне керівництво в кримінальному провадженні щодо Холодницького нещодавно змінене, його здійснюють прокурори генеральної інспекції. Це було рішення генерального прокурора», – сказав він.

Гуцуляк також зазначив: «Холодницький у вівторок на допиті спілкувався зі слідчим із нашого департаменту, але процесуальне керівництво здійснюють прокурори генінспекції, й вони керуватимуть усім слідством».

Водночас керівник Департаменту з розслідування особливо важливих справ ГПУ відмовився відповідати на запитання, чи готує Генпрокуратура підозру Холодницькому.

«Це таємниця досудового розслідування, її передчасно розголошувати не можна», – сказав Гуцуляк.

Як відомо, раніше Холодницький просив змінити підслідність кримінального провадження, в рамках якого щодо нього проводилися негласні слідчі дії.

«Була спроба провести слідчі дії у вигляді відбору зразків голосу, але я вважаю, що є необ'єктивне ставлення, оскільки керівник департаменту є фактичним фігурантом у трьох провадженнях САП і НАБУ», – заявив він.

«Мені не доводиться розраховувати на об'єктивність слідства, тому я чекаю рішення про зміну слідчих і прокурорів департаменту, який розслідує це провадження», – сказав керівник САП.

Нагадаємо, детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури проводять досудове розслідування в трьох кримінальних провадженнях, в яких фігурує начальник Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури Володимир Гуцуляк, що здійснював розслідування щодо керівника САП Назара Холодницького спільно з НАБУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: